Bergbackens hyreslägenheter

På Bergbacken kan man bo i 19 olika hyreslägenheter som är löpande renoverade och ombyggda från en ursprunglig 1600-talsgård byggd i trä och timmer. Gården har behållit sin ursprungliga form med ett gårdstun i mitten och olika hus runt omkring. Husen betecknas med bokstäverna A – D räknat från söder/vänster. Den generösa gården har stora gräsmattor. Det porlar i en damm som fylls på från en källa i byn.

Alla lägenheter har tillgång till egna trädgårdsmöbler för sol och samvaro på gårdstunet. Alla lägenheterna har egna direkta entréer och balkonger eller altaner direkt ut i naturen. Utanför gårdstunet har varje lägenhet bilplats med motorvärmare. Inne i källarvåningen finns eget lägenhetsförråd. Det finns en gemensam tvättstuga där man kan boka egen tid tre gånger per vecka.

Turistorten Tällberg i Leksands kommun erbjuder många olika arrangemang och aktiviteter, läs mer under flikarna ovan. Visit Dalarna är samarbetsorgan för näringen och kommunerna kring Siljan i Dalarna.

Klockar Per Sandberg äger och hyr ut gården. Den införlivades i Klockargårdens verksamhet 1963 och har hyrts ut i olika former men är sedan 1980-talet en privatägd hyresfastighet på fastigheten Tällberg 59:1.

Mer om alla lägenheter