Att vara hyresgäst

default

Bergbacken är en gammal Dalagård som 1963 byggdes om från att ha varit en 1800-tals bondgård till att bli ett hyresboende. Det gamla trivsamma gårdstunet med hus runtomkring en innergård med boende i olika stora lägenheter har under åren anpassats till modernare krav. Efter senaste ombyggnaden har alla lägenheter fått balkonger med utsikt mot Siljan och egna ingångar. Den gemensamma servicen innebär att det finns särskilda förråd och gemensam tvättstuga förutom de egna tvättmaskiner som finns i många lägenheter och en del med diskmaskin. Det finns parkeringsplatser med el uttag nära alla lägenheter.

Lägenheternas lägen på gården och ritningar på planlösningar finns här på hemsidan och bilder av miljön samt bilder från olika rum när de varit uthyrda kortare tid möblerade av oss. Man kan hyra utan möbler och ta med sig egna direkt.  En annan lösning som ger möjlighet till snabbare inflyttning kallas ”halv möblerat” vilket innebär att man flyttar in med befintliga möbler och allt eftersom man skaffar eget så lämnar man tillbaka det man har lånat. Man har då en komplett utrustning från inflyttningsdagen och kan i lugn och ro anpassa boendet till sina egna önskemål.

De hyresgäster som bor här i dag är dels 55 + som lämnat yrkeslivet och tidigare hus för att ha det trivsamt och bekvämt med hyresboende och att allt sköts praktiskt runt boendet med gräsmattor och snöröjning m.m. De övriga hyresgästerna är fortfarande aktiva och sysselsätts inom turism och restaurang bland turistbyns åtta hotell eller är egna företagare.

Ansökan hyreslägenhet
För att få en familjär känsla och trivsam samvaro mellan ett 20-tal boende på samma gård vill vi att de nya hyressökande berättar och svarar i detta formulär, klicka här

Eller så skickar ni ett mail med svar på nedan frågor till anders@tallbergsboende.se

  1. Nuvarande och ursprunglig hemort och familjens medlemmar och eventuella husdjur.
  2. Nuvarande eller tidigare yrke eller sysselsättningar och erfarenheter.
  3. Önskemål Ni har med att flytta till och bo i Tällberg och på omgivningarna.
  4. Önskat inflyttningsdatum och möjlig uppsägningsdatum för nuvarande boende.
  5. Namn, adress och personnummer för den som skall stå för det framtida kontraktet.

Bergbackens hyresfastighet ägs av Per Erik Sandberg som bor på gården i ett av de fristående husen. Sonen Anders Sandberg har tagit över förvaltningen i maj 2020. Kontakta Anders Sandberg på anders@tallbergsboende.se eller 070-5939394 vid förfrågningar.