Att vara hyresgäst

default

Bergbacken är en gammal Dalagård som 1963 byggdes om från att ha varit en 1800-tals bondgård till att bli ett hyresboende. Det gamla trivsamma gårdstunet med hus runtomkring en innergård med boende i olika stora lägenheter har under åren anpassats till modernare krav. Efter senaste ombyggnaden har alla lägenheter fått balkonger med utsikt mot Siljan och egna ingångar. Den gemensamma servicen innebär att det finns särskilda förråd och gemensam tvättstuga förutom de egna tvättmaskiner som finns i många lägenheter och en del med diskmaskin. Det finns parkeringsplatser med el uttag nära alla lägenheter.

Lägenheternas lägen på gården och ritningar på planlösningar finns här på hemsidan. De hyresgäster som bor här i dag är en blandning av 55 + som lämnat yrkeslivet och de som fortfarande sysselsätts inom turism och restaurang bland turistbyns åtta hotell eller är egna företagare.

Ansökan hyreslägenhet
För att få en familjär känsla och trivsam samvaro mellan ett 20-tal boende på samma gård vill vi att de nya hyressökande berättar och svarar i detta formulär, klicka här

Eller så skickar ni ett mail med svar på nedan frågor till anders@tallbergsboende.se

  1. Nuvarande och ursprunglig hemort och familjens medlemmar och eventuella husdjur.
  2. Nuvarande eller tidigare yrke eller sysselsättningar och erfarenheter.
  3. Önskemål Ni har med att flytta till och bo i Tällberg och på omgivningarna.
  4. Önskat inflyttningsdatum och möjlig uppsägningsdatum för nuvarande boende.
  5. Namn, adress och personnummer för den som skall stå för det framtida kontraktet.

Bergbackens hyresfastighet AB ägs av Anders Sandberg som är son till Per Erik Sandberg (känd som Klockar Per) som bor på gården i ett av de fristående husen. Sonen Anders Sandberg sköter förvaltningen sen maj 2020. Kontakta Anders Sandberg på anders@tallbergsboende.se eller 070-5939394 vid förfrågningar.